In enkele clicks op bezoek in woonzorgcentrum De Wingerd: vlot en veilig


Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven zet de gezondheid van haar bewoners met dementie op de eerste plaats. Door de coronacrisis bleven alle deuren gesloten voor bezoek maar het centrum bleef niet bij de pakken zitten. Dankzij een houten constructie voor bezoekers en een online agenda hoeven bewoners en familieleden elkaar niet te missen in coronatijden.

Bezoek voor bewoners organiseren

Coronacrisis of geen coronacrisis: De Wingerd gelooft in de kracht van familiaal contact. Tijdens de lockdown besloot het woonzorgcentrum daarom op zoek te gaan naar nieuwe manier om bezoek veilig te organiseren. De voorwaarden? Voldoende afstand bewaren tussen bewoners, personeel en bezoekers. Bouwbedrijf Meekers en de scouts uit Herent bundelden de krachten en bouwden samen een indrukwekkende houten stelling voor de woningen. Een deugddoend initiatief waardoor bewoners en familie elkaar veilig en wel kunnen zien en horen.

Innovatief woonzorgcentrum in Leuven

De Wingerd (onderdeel van Woonzorgnet Dijleland) is pionier en voortrekker in het Kleinschalig Genormaliseerd Wonen voor personen met dementie. Hoe? Het woonzorgcentrum is, net zoals een appartementsgebouw, opgebouwd uit verschillende volwaardige wooneenheden. In de zestien woonunits leven telkens acht bewoners samen. Terwijl ze leefruimte, keuken, tuin of terras met hun medebewoners delen, hebben ze ieder hun eigen slaap- en badkamer.

Familiebezoek inplannen via online reserveringssysteem

De komst van de stelling maakte familiebezoek weer mogelijk, maar vroeg ook enige organisatie. De Wingerd klopte aan bij KeyPlanner voor een bijhorende planning software. Na enkele telefoontjes met campusdirecteur Jan Vanwezer bezorgden we een proefversie van de digitale bezoekagenda aan het woonzorgcentrum. Enige aanpassingen later sloot het online boekingssysteem volledig aan bij hun wensen.

Sinds de lancering van de digitale kalender van KeyPlanner, kunnen familieleden in enkele clicks een tijdsslot op de stelling inplannen en van een deugddoend weerzien met de bewoners genieten. De Wingerd kan precies nagaan wie wanneer een bezoekje bracht. Win-win!

KeyPlanner vermindert zowel de organisatorische, administratieve belasting als het logistieke werk. Het reserveringssysteem is volledig op maat gemaakt en bijzonder intuïtief in gebruik. Troef? Het KeyPlanner-team geeft een snelle en flexibele respons per telefoon of via e-mail. Heel handig in deze coronatijden!

Contacteer ons »
Woonzorgcentrum De Wingerd